Poziv – zbiramo primere dobre prakse iz Odprtega izobraževanja in OER

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo od 18. do 20. septembra 2017 potekal 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih. Kongres pripravljata MIZŠ in UNESCO v sodelovanju z mednarodnima ustanovama Commonwealth of Learning in Creative Commons ter iniciativo OpeningupSlovenia.

Organizacijski odbor kongresa zbira primere dobre prakse na področju odprtega izobraževanja in prosto dostopnih izobraževalnih virov (OER) na institucionalni, lokalni, regionalni, nacionalni in EU-ravni ter širše, namen pa je promocija slovenskih dosežkov na kongresu. Prosimo vas, da v dvojezična polja vpišete slovenske in angleške podatke, to nam bo v veliko pomoč.

Rok za izpolnitev obrazca je 20. junij 2017.

Odprto izobraževanje je povezava formalnega in neformalnega izobraževanja ob pomoči sodobne tehnologije, ki povečuje dostopnost do znanja in izobraževanja. Učimo se lahko torej kjerkoli in kadarkoli – ne le v šoli. OER so izobraževalni viri, ki vsebujejo odprte licence, najpogosteje Creative Commons.

Obrazec je namenjen vsem deležnikom: šolam, javnim zavodom, raziskovalnim zavodom, podjetjem, društvom, združenjem, posameznikom, nevladnim organizacijam in neprofitnim organizacijam, ki želijo:

  • da bo projekt predstavljen na spletni strani 2. svetovnega kongresa o prosto dostopnih izobraževalnih virih kot primer dobre prakse, ki poteka v Sloveniji, ali/in
  • predstaviti projekt oz. dejavnosti svoje organizacije na razstavnem prostoru v preddverju Cankarjevega doma v času kongresa.

Opišite svojo dobro prakso, projekt, iniciativo:

Organizator kongresa bo v preddverju Cankarjevega doma zagotovil možnost predstavitve predvidoma za 25 najbolj inovativnih projektov oz. organizacij, pri katerih je poudarek tudi na partnerstvu. Izbrani projekti oz. organizacije bodo znane predvidoma v prvi polovici julija 2017.

Opišite svojo dobro prakso, projekt, iniciativo:

Organizator kongresa bo v preddverju Cankarjevega doma zagotovil možnost predstavitve predvidoma za 25 najbolj inovativnih projektov oz. organizij, kjer je poudarek tudi na partnerstvu. Izbrani projekti oz. organizacije bodo znane predvidoma v prvi polovici julija 2017.