Univerza v Novi Gorici (UNG) in UNESCO katedra za odprte tehnologije za OER in odprto učenje na Institutu Jožef Stefan (IJS) napovedujeta delavnico oblikovanja odprtega izobraževanja, ki bo potekala od 1. do 4. julija 2019 v dvorcu Lanthieri v Vipavi Slovenija. Med štiridnevno delavnico bodo udeleženci dobili osnovno znanje o konceptih odprtega izobraževanja, pedagoških in didaktičnih vprašanjih ter o vsebinskih vprašanjih v odprtem izobraževanju.

Glavna tema z naslovom "Tečaj za praktike", bo udeležencem omogočila osnovno znanje, praktične nasvete in praktične izkušnje za njihovo pripravo na lastno oblikovanje odprtih izobraževalnih virov (OER). Naučili se bodo od OER strokonvjakov in OE4BW mentorjev, ki bodo predstavili svoje projekte.

Druga tema z naslovom "Energija, družba in odprto izobraževanje", bo razprava z več zainteresiranimi stranmi, ki bo združila predstavnike energetskega in izobraževalnega ekosistema, vključno z industrijo, raziskavami in oblikovanjem politike.

Tretja tema z naslovom "Dan industrije" bo zagotovil odgovore o tem, kako lahko OER pomaga pri trenutnih izzivih v podjetjih in upravljanju človeških virov.

Posebna tema z naslovom Knjižnica odprtega izobraževanja v Sloveniji bo predstavila rezultate in izzive pri razvoju projektov OER slovenskih učiteljev osnovnih in srednjih šol. Dogodek bo potekal v sredo, 26. junija 2019, na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport. Odprla se bo v slovenskem jeziku.

Delavnica nadgrajuje in širi obseg lanskega uspešnega odprtega izobraževanja - tečaja za praktike.

Tanja Urbančič
Mitja Jermol
Programski predsedniki delavnice